В рамках першої хвилі послаблення карантинних обмежувальних заходів у Києві запрацювали відкриті літні тераси біля кафе та ресторанів. Під час обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках для харчування біля стаціонарного закладу ресторанного господарства або сезонних майданчиках мають дотримуватися такі вимоги:
- Відстань між місцями для сидіння за сусідніми столами має бути не менше 1,5 м;
- За одним столом можуть розміщуватися не більше 2 клієнтів (без урахування дітей віком до 14 років);
- Приготування їжі, напоїв дозволяється лише у приміщеннях без доступу споживачів;
- Замовлення здійснюється дистанційно (через спеціально облаштоване вікно / двері). Прийняття замовлення офіціантом може здійснюватися за умови дотримання відстані між ним та клієнтами не менше 1,5 м.
- Видача замовлень забезпечується через спеціально облаштоване вікно / двері. Видача замовлення офіціантом може здійснюватися за умови дотримання відстані між ним та клієнтами не менше 1,5 м.
- Місце видачі замовлень та розрахунку повинно унеможливлювати вхід відвідувачів до приміщень закладу та мати можливості безготівкового (безконтактного) розрахунку, бути обладнаним столиком / поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом.
- Меню має бути розміщене для ознайомлення поруч із місцем прийняття / видачі замовлення із унеможливленням видачі меню клієнтам.